Voor een overheerlijk ontbijt of een lunch kom je natuurlijk naar Blossom!
Bekijk onze menukaart om alvast in de stemming te komen
Wij vertellen graag aan iedereen waarom onze gerechten zo lekker zijn. Blossom maakt alle producten dagvers, veelal zonder overbodige toevoegingen en kiezen waar mogelijk biologisch. En dat proef je!
Door het jaar heen kiezen wij onze ingredienten per seizoen uit. Onze kaart wordt dan ook iedere keer met zorg samengesteld. Zo ontstaan bijzondere combinaties, waar het water je van in de mond loopt.
How it’s made
Wij vinden het een goede ontwikkeling dat steeds meer mensen geintresseerd zijn in wat zij eten. Blossom is hier iedere dag mee bezig. Zo gaan wij dagelijks op zoek naar de beste koffie, het lekkerste brood, de mooiste groente en fruit en de meest eerlijke vleeswaren. Graag stellen wij jullie dan ook voor aan onze leveranciers die wij inmiddels persoonlijk kennen:
Boot koffie
De beste koffie van de wereld sinds 1973. Boot Koffie is van de hoogste kwaliteit omdat vakmensen, van koffieboer tot Barista, met liefde en respect hun werk verrichten. Wij geloven dat je dit kunt proeven in elk kopje koffie.
Blossom gebruikt Panamaria, genoemd naar de eigenaresse van de plantage in het overweldigende grensgebied Panama-Costa Rica in Boquete. De plantages zijn gelegen op ruim 1600-1800 meter, in de microklimaten die te vinden zijn op de hellingen van de vulkaan Baru. Dit zijn de fraaiste plantages gelegen in een ‘bergjungle’ waar de koffieplanten groeien tussen de bestaande gewassen. De ‘Baharque’ (fijne nevelmist) zorgt dat de koffiebessen optimaal floreren. Dit maakt dat onze koffie toegankelijk is, fris met lichte citrus-afdronk, ietwat zoet en tegelijk heerlijk mild, vol en romig. Kom proeven!
Je kan de bonen ook kopen voor thuis!
Brood van Menno
Tien jaar geleden begonnen met het bakken van echt Frans brood en inmiddels gebruikt een groot gedeelte van de betere horeca het iedere dag. Het brood wordt gemaakt zonder toevoegingen en alleen de hoogste kwaliteit meel uit Frankrijk, water, zeezout, uit de Guerande en eigen desemcultuur. Het brood wordt handmatig gevormd en op stenen vloer oven gebakken. Daardoor krijg je een knapperig, scherpe korst en een onregelmatige structuur. En heel veel smaak!!